Veelgestelde vragen

Welke organisaties vind ik in de Sociale Media Gids?

In de BZK-Sociale Media Gids staan alle organisaties die horen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, zowel de beleidskern als de uitvoeringsorganisaties. Ook accounts van zelfstandige bestuursorganen (ZBO's) zijn opgenomen

Hoe kom ik met mijn Twitteraccount in het Medewerkeroverzicht te staan?

Iedereen die bij het ministerie van BZK en de organisaties die daarbij horen werkt kan in het overzicht komen. Voorwaarde: in de biografie van het twitteraccount moet ministerie van Binnenlandse Zaken, minBZK of Ministerie BZK staan. Dit unieke label zorgt voor een koppeling met de Sociale Media Gids. Meld je aan via deze link. Hier staan ook de instructies. Uitschrijven gaat via dezelfde link.

Waar meld ik een organisatieaccount aan?

Werk je bij het ministerie of een van de organisaties die daar bij horen en heeft je directie of project een account op een social medium, maar vind je het niet terug in de gids? Stuur dan een bericht met de URL naar internet@minbzk.nl.

Ik wil ook een account, hoe doe ik dat?

Ben je van plan een account namens je organisatie te openen, neem dan altijd eerst contact op met de communicatie-afdeling. Hier kunnen ze adviseren hoe het account te gebruiken.

Hoe actueel zijn de aantallen volgers?

De accountgegevens die in de Sociale Media Gids staan worden automatisch ververst. Sociale netwerken hebben eigen regels voor het maximum aantal keren dat gegevens over volgers mogen worden opgevraagd. Daarom kan het voorkomen dat getallen in de gids niet helemaal overeenkomen met het werkelijke aantal volgers.

Bij wie kan ik terecht voor vragen?

Vragen, opmerkingen en/of suggesties over de BZK Sociale Media Gids? Mail met internet@minbzk.nl.